The Dog House Family

Lisanne

"Ik ben Lisanne, 26 jaar en ik ben eigenaresse van The Dog House Amersfoort. Op 1 januari 2020 heb ik officeel van mijn hobby mijn beroep gemaakt. Iets waar ik al jaren van droomde...
 
Al zolang als ik me kan herinneren heb ik een grote liefde voor dieren. Honden in het bijzonder. Ik wilde altijd elke hond aaien en knuffelen. Ook ging ik in de buurt alle huizen af om te vragen of ik hun hond mocht uitlaten. Met wat vaste adresjes als gevolg. Ik kon helemaal mijn ei kwijt in het wandelen met honden en werd hier enorm gelukkig van. Helaas mocht ik van mijn ouders nooit een hond. Ik kreeg altijd te horen "Als je later je eigen huis hebt, neem je maar zoveel dieren als je wilt." En zo gezegd zo gedaan. Inmiddels ben ik trotse eigenaresse van een huis, 2 honden, 3 katten en een heleboel bonus honden! Mijn leven staat helemaal in het teken van de honden. Ik kan me inmiddels ook geen ander leven meer voorstellen."

Sacha

Chester

Sacha is onze eerste hond. Ze is een teef van 3 jaar oud. We weten niet wat voor ras het is. Ze komt namelijk uit Kreta.
 
In de zomer van 2017 zijn wij op vakantie naar Kreta gegaan. Niet wetende dat het zo'n ontzettend dieronvriendelijk land was. We voelde aan alles dat we wat moesten doen om te helpen en hebben daarom voer gekocht en zijn de katten gaan voeren. Ook hebben we een gelddonatie gedaan aan een lokale stichting die er voor zorgt dat de katten op Kreta gevoerd worden. Het voelde als dwijlen met de kraan open en daarom zijn we op internet gaan zoeken wat we nog meer konden doen. We ontdekten een Nederlandse stichting die zich ontzettend inzet voor de dieren op Kreta. Via deze stichting worden er diverse honden en katten ter adotie aangeboden. We zagen dat er pas geleden een nest pups was gevonden en deze werden opgevangen vlak bij onze vakantiebestemming. Na wat wikken en wegen hebben we contact op genomen met de stichting. Ja hoor, we mochten gaan kijken!

 

We vielen als een blok voor Sacha en zijn de adoptie procedure gestart. Pups mogen pas vliegen als ze 15 weken oud zijn. We moesten dus nog even geduld hebben voor we Sacha ook daadwerkelijk in ons gezin konden opnemen. Inmiddels is deze lieve meid niet meer weg te denken uit ons gezin. Ze heeft met vlag en wimpel 4 diploma's gehaald en is trotse roedelleider van heel veel hondenvriendjes en vriendinnetjes. Sacha helpt mij de honden te selecteren die hier in dagopvang kunnen komen. Als het matcht met onze Sas, dan komt het zeker goed!

Alia, Ivy & Tommy

Chester is onze nieuwste aanwinst. Hij is een 1 jarige Australian Shepherd x Border collie. Deze grote man is ontzettend lief en vind zichzelf echt de leukste thuis. Naast zijn grote wil om te werken voor de baas zet hij ook graag de boel op stelten. In de dagopvang verzorgt hij dan ook het entertainmentprogramma. Chester heeft net zijn basis 1 diploma gehaald en zal begin september door gaan voor zijn basis 2 diploma.
Naast onze honden hebben we nog 3 hele leuken katten. Alia is de oudste al weten we niet precies hoe oud ze is. In dezelfde vakantie dat we Sacha hebben geadopteerd kwamen we Alia tegen. Zij leefde net als veel andere katten op straat en moest het doen met het eten wat ze kreeg van de toeristen. Lisa kreeg een speciale band met Alia. Alia verscheen namelijk dagelijks bij onze hotelkamer waar ze dan even samen zaten en Alia een snoepje kreeg. Na een paar dagen is Lisa actie gaan ondernemen en heeft Alia gevangen en ondergebracht bij een dierenartsassistente. Via de stichting van Sacha hebben we ook Alia naar Nederland kunnen laten komen.
 
Ivy is de jongste van het stel. Toen de foto's van deze mooie, pluizige dame op de Facebook-pagina van de stichting verschenen twijfelde we geen minuut en hebben we Ivy direct geadopteerd. Hier hebben we geen dag spijt van gehad, Ivy is namelijk volledig onderdeel van de roedel. Omdat ze als kleine kitten al in ons gezin kwam weet ze niet beter dan dat er hier veel honden in alle soorten, kleuren en maten over de vloer komen. We hebben stiekem het vermoeden dat ze zelf ook denkt dat ze een hond is.
 
Ondanks dat Tommy niet de oudste van het stel is draait hij wel al het langste mee. Tommy is een herplaatser uit  Nederland en is al 5 jaar Lisa's kat. Een echte kater en daarom ook af en toe een flinke pestkop. Dit is niks vergeleken met toen Lisa Tommy adopteerde. Tommy was aangeschaft door een gezin met 2 hele jonge kinderen die hem lichtelijk terroriseerde. Gelukkig hadden de ouders door dat dit niet een goede match was voor hun gezin en zijn ze opzoek gegaan naar een nieuw huis voor hun kitten. Tommy had geen opvoeding gekregen en kon zo meedoen aan een aflevering van 'My Cat From Hell'. Gelukkig is dit allemaal goed gekomen.

Yvonne

"Mijn naam is Yvonne, ik ben 48 jaar jong en trotse bezitter van drie hele leuke honden. Ik werk al 24 jaar bij defensie en sinds kort ben ik ook werkzaam bij The Dog House Amersfoort. Tja, en hoe mijn passie voor honden allemaal begon...
 
Als kind was ik altijd op stap met onze honden. Ik wilde altijd dierenarts worden maar helaas werd dat hem uiteindelijk toch niet. Toen ik 18 jaar oud was nam ik mijn eerste eigen hond. Een Friese stabij, en zeker een hond met veel karakter. Met haar ben ik gaan trainen bij de een hondenclub. Vanuit daar is het balletje gaan rollen. Een aantal jaren verder ben ik witte herders gaan fokken. Zelf had ik er 7. Uiteraard heb ik met deze honden veel getraind en zelfs shows gelopen. Ik werd regelmatig door verschillende clubs en fokkers gevraagd om te helpen. Vraag me niet hoe, maar ik kreeg altijd de honden waar men geen raad meer mee wist. Deze honden kosten veel tijd en inzet. En het is ook niet altijd zonder slag of stoot gegaan, maar de voldoening en ervaring die ik hiervan kreeg heeft er altijd voor gezorgd dat ik door bleef gaan. Verder zit het lesgeven gewoon in mijn bloed. Vooraal gehoorzaamheid en gedrag spreekt mij heel erg aan. Maar pups en pubers zijn bij mij ook hartstikke welkom in de training!"